Leusden,
10
juni
2016
|
10:51
Europe/Amsterdam

MAN presenteert trucks voor houtindustrie en bosbouw op de KWF-Expo 2016

MAN biedt maatwerkoplossingen voor houttransport met voordelen in de gehele waardeketen

Op de KWF-Expo in het Beierse Roding (9-12 juni) presenteert MAN Truck & Bus diverse trucks voor de houtindustrie en de bosbouw. De KWF Expo wordt gezien als één van de belangrijkste internationale beurzen op het gebied van bosbouw. Dit jaar worden er opnieuw meer dan 50.000 bezoekers verwacht

Voertuigen in de houtindustrie en bosbouw hebben zwaar werk te verzetten: het zware terrein en de extreem hoge gewichten van de beladingen maken van houttransport een enorme uitdaging. “Deze voertuigen worden vooral ingezet op ongeplaveide wegen, zandpaden en smalle bergwegen met krappe bochten. De belading zelf maakt het alleen maar ingewikkelder – het gewicht kan sterk variëren aan de hand van de houtsoort, de diameter en het vochtgehalte van de stammen”, aldus John-David Schnackenberg, manager van het ‘traction segment’ van MAN Truck & Bus. Hij voegt daaraan toe dat MAN met zijn brede productlijn voor alle toepassingen de juiste oplossing heeft.

De gehele transportketen vraagt om krachtige, robuuste en betrouwbare voertuigen, die ook nog eens bijzonder veelzijdig moeten zijn. Voor hout- en bosbouwaannemers omvat de MAN-range standaard voertuigen die lange afstanden efficiënt kunnen afleggen en die uitgevoerd kunnen worden met assistentiesystemen die de tractie verbeteren zoals MAN HydroDrive. De voertuigen van MAN voor de houtindustrie en bosbouw zijn evenals de nieuwe D26- en D38-motoren voor professionele bezoekers te zien op de MAN-stand (A3-325) op de KWF-Expo.

MAN Truck & Bus is één van de meer dan 500 exposanten uit 25 landen die zijn nieuwste producten voor de houtindustrie en bosbouw laat zien op het 100 hectare grote veld- en bosterrein van de KWF-Expo. Uiteraard zijn er experts van MAN beschikbaar om vragen van professionals te beantwoorden.

De MAN truck highlights op de KWF-Expo 2016

  • Combinatie voor korte stammen met MAN HydroDrive®
  • Combinatie voor korte stammen met de MAN TGX met D38-motor
  • MAN-voertuigen voor de gehele waardeketen, zoals houtversnipperaars en afrolbare laadbakken voor het vervoer van houtsnippers