29
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAN presenteert milieuvriendelijke oplossingen tijdens klimaatconferentie Rio+20

Op de stand van de MAN Groep presenteerde de Latijns-Amerikaanse tak van MAN de eerste Braziliaanse truck met een hydraulisch hybridesysteem: de VW Constellation 17.280 6x2 Hybrid. Ook de hybride MAN Lion’s City, een innovatieve stadsbus met dieselhybridetechniek die reeds in Barcelona, Parijs en München in gebruik is, gaf acte de présence.


Andere innovatieve ontwikkelingen, zoals trucks met een motor die draait op van suikerriet gemaakte brandstof, waren tijdens Rio+20 te zien. MAN Latijns-Amerika presenteerde zijn eerste exemplaar van de MAN TGS 33.440 6x4 die geschikt is voor zowel diesel als ethanol. De VW Constellation 17.190 loopt op ultraschone, hernieuwbare biodiesel en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van kooldioxide-uitstoot.


Als een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van grote diesel- en turbomotoren, levert MAN Diesel & Turbo de belangrijkste componenten voor generatoren, zoals die in Braziliaanse energiecentrales worden gebruikt. De technologie die tijdens Rio+20 werd gepresenteerd, voldoet aan de strengste emissienormen. De hoge mate van flexibiliteit zorgt ervoor dat de motoren geschikt zijn voor diverse soorten brandstof, zoals gas en biobrandstof.

MAN Diesel & Turbo deelde ook zijn kennis over het gebruik van compressoren, het isoleren en opslaan van broeikasgassen, het produceren van elektriciteit met gasturbines, het gebruik van stoomturbines in zonne-energiecentrales en de toepassing van energie uit afval.