28
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAN nu in hoofdrol bij H&S Transport

“Het is gewoon een feit dat MAN-trekkers vooroplopen met het lage eigen gewicht. Zeker de uitvoering die wij hebben gekozen, kent zijn gelijke niet in de markt. Een lichtgewichttrekker betekent dat wij meer lading kunnen vervoeren. Dat is in het transport van vloeibare levensmiddelen, waarin wij gespecialiseerd zijn, van essentieel belang. We komen daarmee aan een scherpe kostprijs en dus een beter rendement per gereden kilometer”, aldus Managing Director Ubbo Hempenius.De nu bestelde MAN’s zijn van het type TGX 18.400 4x2 BLS met XLX-cabine en voorzien van het EfficientLine-pakket. Dat betekent dat de auto’s zijn uitgerust met een automatisch uitschakelende luchtcompressor, een wrijvingsarme dynamo en een verder geoptimaliseerde aandrijflijn. Verder dragen de verbeterde aerodynamica en het lagere eigen gewicht – de luchtketels, brandstoftanks en velgen zijn van lichtgewicht aluminium – nog eens extra bij aan verlaging van het brandstofverbruik en het hogere laadvermogen.

"Met deze trekkers kunnen we tot drie liter brandstof per honderd kilometer besparen en dat is ook gebleken met de auto’s die we dit jaar al hebben ingezet”, vertelt Hempenius. “Die besparing is voor ons van doorslaggevend belang omdat de brandstofkosten – na de loonkosten van de chauffeur – de grootste kostenpost zijn.” Pro-actief


H&S Transport is een van de grootste vervoerders in Europa van bulk en vloeistoffen voor de levensmiddelenindustrie. De onderneming heeft zich de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in logistieke dienstverlening en ketenregie voor zijn klanten. De H&S Group omvat nu dan ook de divisies H&S Transport, H&S Foodtrans, H&S Logistic Services, H&S Coldstores, H&S Cleaning (reinigen van tankcontainers en tankopleggers) en H&S Juice Logistics. Kwaliteit in dienstverlening, pro-actief meedenken en betrouwbaarheid – het zijn factoren op grond waarvan H&S Group voor het transport meer en meer op MAN vertrouwt. Hempenius: “De lokale dealer Roordink Bedrijfswagens, importeur MAN Truck & Bus en de Pon Holding waartoe MAN behoort, denken ook pro-actief mee en beseffen dat uitval van een vrachtauto hoge kosten met zich meebrengt. Daarom laten we het onderhoud ook over aan de dealer, die kan dat veel efficiënter en beter dan wij. Op dit gebied vind ik dat je moet vertrouwen op de specialisten. Daarbij zien wij dat de kosten bij MAN op dit moment zeer gunstig uitpakken. Kortom: het totaalconcept is goed. Precies zoals wij dat ook willen bieden aan ónze klanten.”