Leusden,
03
februari
2017
|
12:00
Europe/Amsterdam

MAN maakt prijzen en specificaties gloednieuwe TGE bekend

  • Keuze uit 69 varianten, groot aantal aandrijflijnen en vele maatwerkoplossingen
  • Motorvermogens van 75 kW tot 130 kW
  • Lage bedrijfskosten dankzij groot aantal innovaties
  • Zeer rijke standaarduitrusting met onder meer een luchtgeveerde bestuurdersstoel
  • 24/7 service zoals bij trucks
  • Nederlandse première op Bouwbeurs, leverbaar vanaf juni met vanafprijs van 24.550* euro

MAN geeft de Nederlandse prijzen en specificaties van TGE vrij. Deze gloednieuwe bestelwagen van MAN biedt keuze uit liefst 69 carrosserieversies. Bovendien is hij er met voor-, achter- en vierwielaandrijving en biedt hij volop maatwerkoplossingen. Door innovatieve technologieën is de TGE niet alleen krachtig, betrouwbaar en zuinig, maar ook zeer comfortabel, veilig én verbonden. De MAN TGE beleeft zijn Nederlandse debuut op de Bouwbeurs in Utrecht en is vanaf maart te bestellen, voor een vanafprijs van 24.550* euro. In juni start de levering.

De première van de MAN TGE op de Bouwbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht (6-10 februari) markeert ook de entree van het merk in het segment van de bestelwagens. Daardoor kan MAN nu bedrijfswagens van 3-50 ton aanbieden.

Volop keuze
De veelzijdigheid van de MAN TGE begint met de vele carrosserievarianten. Hij is er als gesloten bestelwagen, chassis-cabine en combi. Door de keuze aan lengte- en hoogtevarianten beslaat het totale carrosserieaanbod uit niet minder dan 69 versies. Vervolgens is de TGE er ook met keuze uit voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. De speciaal voor intensief bestelwagengebruik ontworpen 2.0 TDI-motoren zijn er in vermogensvarianten van 75 kW/102 pk tot 130 kW/177 pk. Alle modellen zijn leverbaar met een efficiënte en comfortabele automatische transmissie.

Lage bedrijfskosten
De motoren van de TGE zijn niet alleen krachtig, maar ook zeer efficiënt. Hun zuinigheid wordt nog eens versterkt door de gunstige stroomlijn van de TGE. Dit speelt samen met de hoge mate van betrouwbaarheid een belangrijke rol in de gunstige bedrijfskosten van de TGE: de TCO (Total Cost of Ownership) van de TGE is de gunstigste in dit segment.

Zeer compleet en innovatief
De MAN TGE valt ook op door zijn meer dan complete standaarduitrusting, met onder meer airco, cruise control, een AGR gecertificeerde, luchtgeveerde bestuurdersstoel, LED-laadruimteverlichting en het RIO open telematica platform. Eveneens bij de vanafprijs inbegrepen zijn slimme assistentiesystemen zoals de zijwindassistent en Front Assist, dat het verkeer vóór de TGE monitort en de bestuurder waarschuwt als er onvoldoende ruimte is tot de voorligger. In het uiterste geval kan het systeem een semi-autonome remactie uitvoeren om een ongeval te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. De TGE is ook leverbaar met achteruitrij- en inparkeerhulp (ook voor aanhangers), verkeersbordherkenning en side assist.

Maatwerkuitrusting
MAN-klanten kunnen voor de TGE ook maatwerk realiseren met pakketten die zijn toegesneden op specifieke branches. Zo is er het distributiepakket voor gesloten bestel- en bakwagens en voorbereiding voor een 3-weg kipper. Ook voor extra comfort, veiligheid en efficiency zijn er speciale pakketten. Zo biedt het Media TGE-pakket Advanced een mobiele-telefooninterface, USB- en AUX-aansluiting, elektrische interface etc. Het Comfortpakket maakt de cabine nog aangenamer en de EfficientLine zorgt dankzij een nog betere stroomlijn, een bandenspanningscontrolesysteem en een noodstop-assistent voor de adaptieve cruise control voor nog meer efficiency én veiligheid.

De beste service
Een ander belangrijk pluspunt van de MAN TGE is de serviceorganisatie die erachter staat. Bedrijven die een TGE inzetten, mogen rekenen op service die ook voor de truck-klanten van het merk geldt. Het uitgangspunt daarbij: het werk moet door (kunnen) gaan. Daarom hanteren MAN-dealers ruime openingstijden (ook op zaterdag), is er een efficiënte en snelle onderdelenvoorziening en een 24-uurs hulpdienst voor heel Europa. De uitgebreide kennis en ervaring met om-/opbouwers draagt eveneens bij aan een optimale service.

De prijzen
De MAN TGE is er als gesloten bestelwagen vanaf 24.550* euro, als chassis cabine vanaf 22.250* euro en als chassis dubbele cabine vanaf 26.400* euro. De MAN TGE is vanaf maart te bestellen, de levering start in juni 2017.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn exclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.man-trucks.nl.