22
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAN Lion`s City Hybrid overtuigt in Parijs

De MAN Lion`s City Hybrid is voorzien van een regeneratief remsysteem, dat de energie die vrijkomt bij het remmen opslaat in condensatoren (Ultracaps) op het dak en die energie afgeeft aan de twee elektromotoren die de bus aandrijven. 

Een ingenieus energiemanagementsysteem stuurt de energiestromen en schakelt de dieselmotor waar mogelijk automatisch uit - bijvoorbeeld als de chauffeur het gas loslaat en als de motor stationair draait. 

Bij de bushaltes stoot de MAN Lion’s City Hybrid géén uitlaatgassen uit en rijdt hij geluidloos elektrisch weg. Dankzij de hybrideaandrijving verbruikt de bus 30 procent minder diesel dan een vergelijkbare conventionele dieselbus. RATP test de MAN Lion`s City Hybrid al sinds 2011 op diverse lijnen in Parijs. De betrouwbaarheid van de hybrideaandrijving en de besparing op brandstofkosten waren voor het vervoersbedrijf dé reden om te investeren in de 15 nieuwe stadsbussen. RATP is met een wagenpark van ongeveer 4.300 voertuigen een van de grootste vervoersbedrijven in Europa. MAN heeft RATP inmiddels al 550 Lion’s City-bussen geleverd.