Leusden,
01
oktober
2015
|
15:34
Europe/Amsterdam

MAN is 'top' volgens het TÜV Report 2015

Reputatie als betrouwbaarste truckmerk behouden

MAN-trucks scoren in de TÜV (APK) statistiek bovengemiddeld goed en nemen ruime afstand op de concurrentie. In het TÜV Report Nutzfahrzeuge 2015 wordt MAN voor het vierde jaar op rij geroemd om het grootste aandeel trucks dat zonder problemen de APK-keuring doorstaat. Voor alle bouwjaren van de MAN’s uit de TGL-, TGM-, TGS- en TGX-serie geldt dat zij aan kop staan als het gaat om het percentage “in één keer goed”.

De 85,9 % score voor de éénjarige trucks is wederom een verbetering van de score van het vorige jaar. En bij de twee- tot vijfjarige trucks komen bovengemiddeld veel MAN’s probleemloos door de APK, waarbij de score van 65,6 % voor de vijf jaar oude trucks een uniek record is, aldus het TÜV Report 2015.

Regelmatig professioneel onderhoud levert geld op!
”Voor de vierde keer op rij staat MAN in het TÜV Report Nutzfahrzeuge aan de top. Daar ben ik ontzettend trots op“, aldus Heinz-Jürgen Löw, de in de raad van bestuur van MAN Truck & Bus AG verantwoordelijke man voor Sales & Marketing. „Dat bovengemiddeld veel MAN-trucks probleemloos door de APK-keuring komen, daar zullen onze klanten blij mee zijn. Daarmee bespaar je veel geld én tijd. Het rapport bewijst ook dat onze klanten na aankoop prima op hun MAN-dealer voor onderhoud kunnen rekenen en daar in goede handen zijn.“

Dit blijkt ook uit het groeiende aantal service- en onderhoudscontracten van MAN. Het regelmatige, professionele onderhoud biedt de klant voordelen: de trucks zijn volop inzetbaar en hoeven niet vanwege achterstallig onderhoud ongepland een werkplaats te bezoeken.

TÜV Report Nutzfahrzeuge
Het TÜV Report Nutzfahrzeuge is het enige Europese onderzoek dat zich richt op zware trucks en de betrouwbaarheid en kwaliteit van het voltallige leveringsprogramma, gedurende de levensduur, in kaart brengt. Het onderzoek omvat 1,15 miljoen APK-meetrapporten, de helft voor het segment trucks boven de 7,5 ton. In samenwerking met het Duitse vaktijdschrift Verkehrsrundschau worden door de TÜV de APK meetresultaten van de één tot vijf jaar oude trucks geanalyseerd. Het volledige Report is te downloaden op de websites van www.vdtuev.de of www.verkehrsrundschau.de/tuev-report.