26
maart
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

MAN dealers leggen nadruk op efficiency en maatwerk

De MAN TGX 4x2 trekker met EfficientLine pakket is gebouwd met bestaande en dus uiterst betrouwbare MAN techniek met een bewezen zuinigheid. Wierda Voertuig Techniek, een van de aanwezige MAN dealers, bouwt conform de MAN fabriekseisen producten om tot maatwerkoplossingen. De getoonde uitvoering, een 8x6 WideSpread met asbijplaatsing en een hefbare tweede as, is daar een machtig voorbeeld van. 

 

Met de huidige kostbare motorbrandstoffen en lage marges in het transport is de vervoerder telkens weer op zoek naar zaken die de efficiency verhogen. Op basis van die gedachte ontwikkelde MAN een model waarbij alles is afgestemd op reductie van brandstofverbruik en CO2 uitstoot. Tijdens een uitgebreide Europese test bleek een besparing van 3,0 tot 3,5 liter brandstof per 100 km mogelijk. Voor de specifieke klantwensen van de Nederlandse markt kwam het EfficientLine pakket beschikbaar. Uitgangspunt vormt de MAN TGX met een 400 pk Euro 5/EEV-dieselmotor, met TipMatic automaat, speciale zijbeplating om de stroomlijn verder te verbeteren, een tot 85 km/uur gemaximeerde topsnelheid, dagrijverlichting en een Air Pressure Management systeem. Wat op de cabine ontbreekt, zijn de stroomlijn verstorende zonneklep en de luchthoorns. Om al deze besparende aspecten in de dagelijkse praktijk optimaal te benutten krijgt de koper er een voucher bij voor een specifieke training bij MAN ProfiDrive. 

 

De getoonde MAN 8x6 met WideSpread en asbijplaatsing is door Wierda Voertuig Techniek speciaal gebouwd voor S. Vogelzang Loon-, Grondverzet- en Koppensnelbedrijf in Boerakker. Een gespecialiseerd bedrijf dat op de MAN naast een aangedreven voorste as, koos voor een hefbare tweede as en een aangedreven en stuurbaar tandemstel achter. Het geheel is hydraulisch geveerd en heeft een waterpasregeling. De 30-tons kabelinstallatie komt van HTS Hoogeveen. Al met al een truck met een relatief laag eigen gewicht en een hoog laadvermogen. Voor de aandrijving zorgt een 480 pk motor gekoppeld aan een TipMatic automaat. 

     

Voor MAN Truck & Bus en haar dealers gelden de Carrosserie Vakdagen Hardenberg als een uniek platform om zich te presenteren, bestaande en nieuwe relaties te ontmoeten en te informeren in een passende ambiance. 

 

De stand van MAN Truck & Bus wordt bemand door de volgende dealers: Wierda, Roordink, Goritzlehner, MAN Apeldoorn en Varsseveld.