02
april
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

MAN blijkt aanwinst in wagenpark van Mol Cargo

Mol Cargo gebruikt de trucks voor internationale distributie van uiteenlopende goederen. Het bedrijf is echter gespecialiseerd in het transport van motorfietsen en heeft daarvoor in eigen beheer een ruimtebesparend transportsysteem ontwikkeld. Daarin zijn de motoren handig en snel met wielklemmen vast te zetten in dubbeldekstrailers.Gunstig verbruik

“MAN hadden we al op het netvlies staan vanwege het gunstige brandstofverbruik van de Euro 6-trucks”, vertelt Theo Wijgers, Director Finance bij Mol Cargo. “Het enthousiasme van MAN-dealer Rosiervandenbosch, die vlakbij  het bedrijventerrein van Medel in Tiel is gevestigd, gaf de doorslag.”

Mol Cargo heeft gekozen voor vijf TGX 18.400 4x2 Euro 6-trekkers met XLX-cabine. Die maken deel uit van een vloot van in totaal 48 trucks. MAN is hierin een nieuw merk. Wijgers: “We hebben de trekkers nu ruim twee maanden in gebruik. Nog te kort om een exact beeld te hebben van de gebruikskosten, maar de tekenen zijn heel gunstig.”

Minstens zo belangrijk is de tevredenheid van de chauffeurs. Net als veel collega’s van andere bedrijven die voor het eerst kennismaken met MAN, prijzen zij het verrassend goede comfort en de ruimte in de cabine.Motorfietsen

Mol Cargo is een familiebedrijf, dat in 1934 in het Betuwse stadje Buren is gestart door Crijn Mol sr. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer, Crijn en Pieter Mol. Tot het werkgebied behoren de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. Dankzij het slimme transportsysteem vervoert het bedrijf motorfietsen voor vrijwel alle merken. Ook heeft het bedrijf een warehouse van 7.500 vierkante meter in Tiel en een van 3.500 vierkante meter in Buren. Sinds 2005 is Mol Cargo gevestigd op bedrijventerrein Medel bij Tiel.