Leusden,
08
juli
2015
|
15:24
Europe/Amsterdam

MAN als huisvervoerder voor Porsche Centrum Gelderland

Nieuwe autotransporter voor luxe sportwagens

Porsche Centrum Gelderland in Heteren is exclusief Porsche-dealer voor Gelderland. Voor het vervoer van Porsches door heel Nederland, maar ook vanuit Duitsland investeerde de Porsche-dealer in een opvallende autotransporter. Het werd een MAN 23.400 6x2 met een opbouw die plaats biedt aan maximaal zes Porsches.

De nieuwe MAN-truck met aanhangwagen staat te glanzen in zijn opvallende zwarte uitmonstering. Door de ‘Martini style’ belijning heeft de combinatie een onmiskenbare Porsche-uitstraling gekregen. De bijzondere kleurencombinatie is typisch Porsche en doet denken aan het legendarische ‘Martini Racing’ team.

Carbon-look van stijlvol accent

De MAN TGX XLX cabine werd in hoogglans zwart afgeleverd en zoals gebruikelijk was de grille ook in die kleur uitgevoerd. Dat vroeg dus om een accentje, en dat werd geheel in race-stijl gevonden in Carbon-look. Niet alleen de grille maar ook de beide spiegelhuizen werden uitgevoerd in Carbon-look en dat geeft een bijzonder en stijlvol accent aan de MAN. Verder werd de truck voorzien van een verchroomde lampenbeugel met zwaailampen die mooi past bij de omlijsting van de grille. Ook de wielen zijn in hoogglans aluminium uitgevoerd. Een rood centraal gedeelte van de onderbumper maakt het plaatje helemaal af.

Extreem kleine oploophoek voor sportwagens

De Tijhof-opbouw is net als de aanhangwagen voorzien van volledige afdichting van de zijkanten met geïntegreerde kasten. Daarin is onder meer ruimte voor ladingzekering materialen, speciale hulpstukken en de bediening van de opbouw. Doordat er regelmatig ultra lage sportwagens vervoerd moeten worden is de oploophoek van de opbouw extreem klein te maken. Daarvoor zijn extra uitrustingstukken bij de opbouw meegeleverd. De rest kan de chauffeur zelf doen door met het volledige luchtgeveerde chassis de meest ideale oprijhoek te vormen. Hierdoor zijn ook de laagste Porsche sportwagens zonder schade te laden en te lossen.

Ook de zwaarste Porsches gaan mee

De motorwagen is door Estepe voorzien van een voorloopas. Deze as met zijn 17,5 inch wielen is als liftas uitgevoerd. Wanneer het gewicht dat nodig maakt zakt deze as automatisch. Dankzij deze voorloopas is het laadvermogen van de MAN nu zodanig dat er ook met de zwaarste modellen van Porsche zoals de Cayenne en de Panamera geen overschrijding van de aslasten kan plaatsvinden.

De nieuwe MAN-autotransporter van Porsche Centrum Gelderland werd geleverd door MAN Dealer Thieu van Dorst Bedrijfswagens B.V. uit Roosendaal.