Leusden,
13
maart
2017
|
08:55
Europe/Amsterdam

MAN 10x8 met Euro6C en nieuwe TipMatic

Boven verwachting!

Transportbedrijf Gebr. Quint uit Langebroek heeft een nieuwe MAN 10x8 in gebruik genomen. Het gaat om een TGS 50.500 WSA met een Gijsbertsen kipperopbouw. De indrukwekkende kipper is uitgerust met de nieuwe TipMatic versnellingsbak van MAN. Deze staat garant voor sneller schakelen en nog meer duurzaamheid.

Nico en Jos Quint vormen samen Transportbedrijf Gebr. Quint. Het bedrijf maakt al jaren tot volle tevredenheid gebruik van MAN trucks. Zo rijdt Nico Quint met een MAN TGX 18.480 trekker met kipperoplegger. Jos reed tot voor kort met een ander merk 10x8 kipper, maar hij is blij om weer terug te zijn ‘op het oude nest’. “Onze vader heeft dit bedrijf opgericht en eigenlijk rijden we al sinds 1972 met MAN trucks. Wij vervoeren zand en grond en voor dat zware werk hebben we een 10x8 nodig. Met deze nieuwe MAN kan ik uitstekend uit de voeten. Ik rij er nu nog maar net mee maar hij presteert nu al boven verwachting. Het comfort is van hoog niveau en de nieuwe TipMatic versnellingsbak schakelt merkbaar sneller.‘‘

Echt terreinmonster
De MAN truck is uitgevoerd met de zwaarste tussenbak uit het MAN programma. In combinatie met de hoge, 24 inch wielen en de nieuwe versnellingsbak maakt dat een echt terreinmonster van de vijf-asser. De truck is uitgerust met twee tien-tons voorassen waardoor de derde, negen-tons as op 1.400 mm voor de vierde as kon worden geplaatst. Daardoor ontstond er tussen as twee- en drie ruimte voor de ééndelige uitlaatdemper, zelfs met de 24 inch wielen. Door deze configuratie bleef er voldoende ruimte over voor een brandstoftank met een inhoud van 405 liter.

Hoog netto laadvermogen
De gekozen as-opstelling in combinatie met het Wide-Spread gestuurde tandemstel zorgt voor een totaal GVW van 50 ton. Bijzonder is dat het eigen gewicht inclusief de Gijsbertsen kipperopbouw ruim onder de twintig ton bleef. Dat betekent een hoog netto laadvermogen van ruim dertig ton. De nieuwe 10x8 van de Gebr. Quint werd voorzien van een overdruk unit en een weeginstallatie. Wierda Voertuig Techniek voorzag het MAN chassis van de middelste as en het wide-spread systeem. Vervolgens werd de truck verder opgebouwd en afgeleverd door MAN trucks dealer ROSIERVANDENBOSCH. Voor bedrijfswagenverkoper Simon Mollema van dit bedrijf betekent deze order een mooie bevestiging van een jarenlange relatie met de Gebr. Quint.