Leusden,
06
oktober
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Maatwerk op niveau: MAN TGX voor Votrans B.V.

Votrans B.V. uit Soest heeft een MAN 38.486 8x2 in gebruik genomen. Het gespecialiseerde transportbedrijf zet de truck met drie stuurassen, een verzwaard chassis en een speciale lastkraan in voor het de- en monteren van specialistische machines. De bijzondere truck werd afgeleverd door MAN-dealer Roordink uit Barneveld.

Votrans B.V. is een bedrijf met een hoge mate van specialisatie. De focus ligt op het de- en monteren en plaatsen van machines. Vaak gaat het daarbij om zeer specialistische exemplaren voor uiteenlopende industrietakken. Votrans transporteert bijvoorbeeld drukpersen voor de grafische industrie en machines voor onder meer metaalbewerking en koelinstallaties.

Maatwerk
Om de machines te plaatsen moet Votrans ter plekke vaak grote hoogtes en afstanden overbruggen. Daartoe is de MAN van het transportbedrijf uitgerust met een extreem zware lastkraan met een groot bereik. Door een goede samenwerking tussen MAN-dealer Roordink en leveranciers werd dit een fraai staaltje maatwerk. De basis daarvoor was een MAN 6x2 bakwagen met een van fabriekswege verzwaard chassis en drie stuurassen. De truck werd door het plaatsen van een 10-tons as van WVT aangepast naar een 8x2. HSM was verantwoordelijk voor de opbouw van een Hiab 105 Tm-kraan inclusief een HIAB X HIPRO 1058 E-7 en jip 150X-6 met een extra handdeel inclusief open laadbak, schuifschotel en voorstempel.

Meervoudig inzetbaar
De nieuwe MAN 38.486 8x2 van Votrans is multifunctioneel. Hij is te gebruiken als trekker en als bakwagen. Ongeacht de inzet biedt hij volop comfort dankzij de riante XLX cabine. Hij is uitgevoerd met de 480 pk sterke motor die is gekoppeld aan de innovatieve MAN Tipmatic automaat. Het veiligheidspakket completeert de uitrusting.