24
januari
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kleijn Transport B.V. investeert in MAN TGX Euro 6

“Uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, tevreden chauffeurs en de zeer gunstige verbruikscijfers gaven de doorslag om andermaal te kiezen voor Euro 6-trekkers van MAN”, zegt directeur-eigenaar Kees Kleijn. Het was meteen een flinke order, bestaande uit twee MAN TGX 18.400 4x2 LLS-U XLX low-deck-trekkers, vijf TGX 18.400 4x2 BLS XLX-versies voor transport in de Benelux en vijf TGX 18.440 4x2 BLS XLX-versies voor de langere afstanden. “En voor het onderhoud vertrouwen we volledig op MAN Service Partner P. van der Velden in Barendrecht”, voegt Kleijn daaraan toe.

 

EfficientLine

Alle onlangs aan Kleijn Transport afgeleverde nieuwe MAN’s TGX zijn voorzien van het EfficientLine-pakket. Dat betekent dat de auto’s zijn uitgerust met een zich automatisch uitschakelende luchtcompressor, een wrijvingsarme dynamo en een geoptimaliseerde aandrijflijn. De verbeterde aerodynamica en het lagere eigen gewicht – de luchtketels, brandstoftanks en velgen zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium – dragen ook nog eens extra bij aan de verlaging van het brandstofverbruik én aan het hogere laadvermogen.

 

Full-service provider

Kleijn Transport biedt zijn klanten complete logistieke en transport-oplossingen. Het bedrijf is full-service provider. De onderneming – in 2013 vierde het zijn vijftigjarige bestaan – is behalve in transport óók in containertrucking, koeriersdiensten, verscheping en warehousing gespecialiseerd. Op het terrein in Alblasserdam staat een moderne opslagloods van 5.000 m2 met douanefaciliteiten en hoogbouwstellingen met drieduizend palletplaatsen, zeven laaddocks en twee bovenloopkranen met een hefvermogen tot 32 ton.