Leusden,
14
maart
2017
|
15:06
Europe/Amsterdam

iF Design Award voor NEOPLAN Tourliner

  • NEOPLAN Tourliner wint gerenommeerde designprijs in categorie ‘Auto’s/Voertuigen/Fietsen’
  • De touringcar is hét bewijs dat aantrekkelijk uiterlijk en functionaliteit prima samengaan

De nieuwe NEOPLAN Tourliner heeft de leden van de iF International Forum-jury overtuigd. De touringcar is door hen beloond met de felbegeerde IF Design Award designprijs in de categorie ‘Auto’s/Voertuigen/Fietsen’.

De winnaars van de iF Design Award – waaronder sportwagens en motorfietsen van vooraanstaande merken – werden recent geëerd tijdens de prijsuitreiking in München. In totaal ontving het iF International Forum 5.575 inzendingen van 2.675 deelnemers uit 59 landen. “We zijn natuurlijk ontzettend blij deze gerenommeerde onderscheiding voor de NEOPLAN Tourliner,” verklaart Stephan Schönherr, Vice President Bus/Coach Design bij MAN Truck & Bus. “Helemaal omdat er zoveel uitstekende en innovatieve kanshebbers waren.”

De iF Design Award bestaat al sinds 1953 en is uitgegroeid tot één van de meest begeerde prijzen op het gebied van design. Ieder jaar selecteert de jury – bestaande uit 58 specialisten uit 19 landen – de winnaars op basis van een aantal vaste criteria, zoals uiterlijk, productvorm, innovatie, ergonomie, functionaliteit en milieuvriendelijkheid.

“Ons designteam heeft uitstekend werk verricht. De NEOPLAN Tourliner is niet alleen elegant, maar ook innovatief en volgens de hoogste standaarden gebouwd,” aldus Schönherr.

Het design van de nieuwe NEOPLAN Tourliner heeft al meerdere prijzen gewonnen. De touringcar wordt geprezen om het kenmerkende NEOPLAN Sharp-Cut-Design, de vloeiend in het dak doorlopende voorruit en de nieuw vormgegeven achterlichten. “Een heel dynamisch effect hebben de zogenoemde ‘angel eyes’”, zegt Schönherr, “de ringen van de LED-dagrijverlichting om de koplampen, zoals je die ook vaak op sportwagens ziet. Daarbij is het interieur van de NEOPLAN Tourliner buitengewoon indrukwekkend. Binnenin zorgen geraffineerde, indirecte LED-verlichting en een kleurconcept dat grijs en beige met vriendelijke tinten combineert voor een ruimtelijke sfeer.”

Echter, het draait bij de NEOPLAN Tourliner – die in 2016 op de IAA Commercial Vehicles show werd geïntroduceerd – zeker niet alleen om het uiterlijk. Hij biedt topcomfort voor zowel de chauffeur als de passagiers, is voorzien van een groot aantal veiligheidssystemen, levert uitstekende rijprestaties tegen een laag brandstofverbruik. Dat laatste is te danken aan een vernieuwde motor met meer koppel en hogere prestaties, een geoptimaliseerde aandrijflijn en een carrosserievorm die zorgt voor meer dan 20 procent minder luchtweerstand. “De NEOPLAN Tourliner is een prachtig voorbeeld van hoe een aantrekkelijk design hand in hand kan gaan met de hoogste functionaliteit,” zegt Schönherr.