27
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Heeres Abbega kiest wederom voor ‘werkpaard’ van Man Truck & Bus

Heeres Mix- en Pomptechniek BV is gespecialiseerd in onder meer het mixen van mest en daarvoor wordt deze bijzondere MAN ingezet. “Er zijn in de Benelux bijzonder weinig bedrijven die hetzelfde werk kunnen verrichten”, aldus Heeres.

Mest wordt opgeslagen in silo’s die aan de bovenzijde zijn voorzien van een opening. Met een hydraulisch aangedreven propeller die de medewerkers van Heeres nauwkeurig met behulp van afstandbesturing door die opening brengen, wordt de mest gemixt. De propeller heeft een diameter van circa 60 centimeter en is gemonteerd op een kraan die afstanden tot 20 meter kan overbruggen. Het gehele systeem is op maat gemaakt voor de MAN van Heeres.

“De bouw van de kraan heeft zo’n anderhalf jaar geduurd. Meerdere bedrijven hebben een bijdrage geleverd aan de realisatie van deze bijzondere opbouw”, vertelt Heeres.Vollast-PTO

Over de keuze van de truck heeft Heeres geen seconde hoeven nadenken. “Het mixen van mest vereist ontzettend veel kracht. Een vollast-PTO is voor onze werkzaamheden dus van groot belang. Er zijn niet veel trucks die standaard zijn uitgerust met zo’n PTO, maar de MAN TGS 28.400 BB 6x6 met tussenbak wél. Dat betekent dat we de mest kunnen ‘roeren’, met een vermogen van 400 pk. Ook rijden we regelmatig op onverharde wegen, waarop de 6x6-configuratie moeiteloos uit de voeten kan. Onze trucks worden intensief gebruikt en moeten keer op keer hun volle vermogen leveren. Pure werkpaarden zijn het. Met een MAN hoef ik me nergens zorgen om te maken”, besluit Heeres.