Leusden,
26
januari
2016
|
15:34
Europe/Amsterdam

G.SNEL kiest opnieuw voor MAN

Logistiek dienstverlener G.SNEL in Woerden heeft voor de uitbreiding van haar Benelux transportnetwerk gekozen voor de aanschaf van tien nieuwe trekkers van het merk MAN. Zowel vervanging als uitbreiding van de werkzaamheden zijn de reden van deze investering.

Het fijnmazige Benelux netwerk van G.SNEL vraagt om een allround distributietrekker met ruimte en comfort voor de chauffeurs. De combinaties gaan met tientallen adressen op pad wat een gemakkelijke in- en uitstap van de cabine vraagt. Tegelijk rijden de trekkers ook op lange afstanden naar België en Luxemburg. Alle aangeschafte MAN trekkers worden uitgevoerd om als LZV combinatie te kunnen rijden. G.SNEL rijdt al met meerdere LZV’s in dubbele city-trailer-uitvoering. Deze kunnen een groot volume over afstanden vervoeren en tegelijk op diezelfde grote afstanden in stedelijke gebieden uitrijden in kleinere citytrailers. Alhoewel er voor stedelijk gebied zoveel mogelijk op city-trailers ingezet wordt, is een bakwagen in veel gevallen onontkoombaar. Zeker wanneer er webshop-leveringen gedaan worden bij consumenten.

Dag/nacht inzet
Naast een dag-inzet in het distributienetwerk worden de auto’s ook in de nachtdistributie ingezet. Door deze dubbele inzet draaien de trekkers extra uren wat interessant is voor de exploitatie van de trekkers. De dubbele inzet van de auto’s vragen ook flexibiliteit van de trekkers en hun inrichting. De chauffeurs moeten snel en eenvoudig hun stoel, stuur en spiegels kunnen wijzigen naar hun persoonlijke instellingen.

Uitgebreide testen op brandstofverbruik
G.SNEL heeft voorafgaande aan de keuze van het merk met vijf verschillende merken uitgebreide testen gedaan binnen het distributienetwerk en nachtdistributienetwerk. Brandstofverbruik, veiligheid en comfort voor chauffeurs waren naast de investering en de verwachte kostprijs per kilometer doorslaggevend. Bij de metingen op brandstofverbruik is ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de dag- en de nacht-inzet. Ook de beoordeling van de chauffeurs heeft ook een belangrijke rol gespeeld. Het overzicht vanuit de bestuurderspositie is in stadsdistributie bij G.SNEL van wezenlijk belang.

MAN
Voor de trekkers is gekozen voor de MAN TGS 18.400 BLS Euro 6 met een LX cabine variant. De auto kenmerkt zich door een lage instap wat door de chauffeurs als zeer prettig wordt ervaren. Het geluidsniveau in de cabine is tijdens het rijden aangenaam laag en draagt bij aan een ontspannen rit. De tien trekkers zijn geleverd door Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen.