08
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Groene transportoplossingen van MAN voor Weverling Groenprojekten Monster

Weverling Groenprojekten, met haar hoofdvestiging in Monster (Westland) en filialen in Rotterdam en Leidschendam, houdt zich bezig met het ontwerpen, beheren en renoveren van buitenruimten. Het merendeel van de voertuigen bestaat uit 3,5 tons bestelbussen en pick-ups met een dubbele cabine en open laadbak. Verder rijden er drie vrachtauto’s, waarvan er twee zijn uitgevoerd als oprijwagen en een als tweezijdige kipper.  


Toenemend aantal milieuzones


Hans Dittmar, hoofd projectuitvoering bij Weverling: “In verband met het toenemend aantal milieuzones in ons werkgebied, maar zeker ook omdat wij groen ondernemen zelf hoog in het vaandel hebben staan, is gekozen voor de MAN trucks. Een MAN TGL rijdt al wat langer en naar volle tevredenheid in Rotterdam. Nu is daar de door Van Leeuwen Truckservice geadviseerde MAN TGS kipper bij gekomen. Voor wij tot dit besluit kwamen is er door de chauffeurs getest met meerdere merken en modellen. Als onderneming was voor ons bepalend dat wij de nieuwste dieseltechniek zouden krijgen, omdat wij vaak erg lang met een vrachtauto doen. Verder telt: degelijkheid, belaadbaarheid, comfort, wendbaarheid in de stad en de genoemde milieu-eisen. Wat ons betreft hoort daar ook het geluid bij. Dat constateerden ook de chauffeurs. Zij gaven aan dat de MAN TGS het minste geluid binnen en buiten produceert. De smalle cabine had de voorkeur in verband met de wendbaarheid. 


Verder adviseerde dealer Van Leeuwen een meesturende achterste as in verband met de grotere wendbaarheid en het voorkomen van schade aan wegen en paden in scherpe bochten. Zeker niet onbelangrijk is natuurlijk de geboden prijs/kwaliteit van MAN. Onze vorige auto was tien jaar oud en had een motor die even oud was. Nu rijden we met een 320 pk EEV-diesel en ook over de TipMatic automaat zijn de mannen die ermee rijden bijzonder goed te spreken. De tweezijdig kippende laadbak is van Hyva en HMF leverde de 13 ton-meter autolaadkraan van het type 1300.” 


Volkswagen Crafter


De MAN TGS kipper verzorgt het vervoer van zware gereedschappen, machines en verbruiksgoederen als tegels, stenen, zand, grint, grond naar de plaatsen waar Weverling-medewerkers aan het werk zijn. Op de retourritten gaat het nodige aan (groen)afval en restanten van de goederen mee terug. Voor het onderhoud valt Weverling terug op de expertise bij Van Leeuwen Truckservice. Van Leeuwen leverde eveneens vier Volkswagens Crafter met dubbele cabine en open laadbak. Door de ruime cabine bieden deze bestelauto´s voldoende plaats voor drie tot vijf inzittenden. Omdat de medewerkers daar ook bij slecht weer vaak tijdelijk in schuilen, is er gekozen voor een airco. Voordeel van deze auto’s is verder dat zij ook probleemloos een 3,5 tons aanhanger kunnen trekken.         


Weverling Groenprojekten


Het sinds 1939 bestaande Weverling is zeer veelzijdig waar het gaat om het ontwerpen, inrichten, onderhouden en renoveren van de (groene) buitenruimten bij particulieren en bedrijven. Daarnaast heeft het familie-groenvoorziening en hoveniersbedrijf zich in de afgelopen decennia toegelegd op diverse specialismen zoals: Allure Tuinen als tophovenier, voor hoogwaardig particulier tuinontwerp, -aanleg en onderhoud, Kunstgras Comfort als installatiebedrijf voor Royal Grass, Natura daken voor groendakconcepten en Greenwall voor groene geluiddempende afschermingswanden. Om dat te onderstrepen heeft het bedrijf vier bedrijfsthema’s: Groen Denken, Groen Praten, Groen Werken en Groen Beleven.  Groen zit in bij Weverling Groenprojekten dus in elke vezel.