Leusden,
16
februari
2016
|
10:18
Europe/Amsterdam

Feestelijke overdracht 175e MAN voor Vortex Logistics

Vortex Logistics nu 100 % MAN Euro 6

TGXVortex Logistics, gevestigd in Nijmegen en met meer dan 60 jaar ervaring, is specialist in Duitsland-transport, groupage vervoer en warehousing. Voor een nieuwe opdrachtgever was er op korte termijn behoefte aan transportuitbreiding. De uitstekende ervaringen met MAN en de adequate actie op de wensen van Vortex zijn aanleiding geweest voor de recente uitbreiding met 30 MAN TGX 18.440 BLS EfficientLine trekkers.

Bij de MAN importeur in Leusden vond op 12 februari de feestelijke overdracht van de 175e MAN plaats. Een MAN TGX 18.440 XLX trekker in een compleet efficiënte uitvoering en voorzien van het nieuwste LGS/EBA2 veiligheidsysteem stond klaar in de showroom.

Tevreden chauffeurs
Vortex-eigenaar Remco Vos en Roel Kasbergen, manager operations, evalueren de recente aflevering. “Manager direct sales, Fred Onderstal heeft alles prima geregeld. De basis voor deze vervolgorder zijn de ervaringen met de eerder geleverde 145 MAN Euro 6 trekkers. Tevreden chauffeurs, prima brandstofverbruik en, mede dankzij de MAN TeleMatics coaching tool, de minimale stilstand. Ook het onderhoud wordt tot volle tevredenheid uitgevoerd door MAN dealer Nijmegen.”

Met 100% Euro 6 het schoonste wagenpark
“Ons volledige wagenpark voldoet nu aan de Euro 6-norm en daarmee zijn wij koploper en hebben wij een van de schoonste wagenparken in Europa'', zegt Kasbergen. “Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze kosten. In Duitsland en de Alpenlanden hanteren ze al langer een emissie afhankelijke tol en nu komt ons buurland België er op 1 april ook nog bij met haar tol. Wij zijn prima voorzien met onze Euro 6 trucks.”

Optimale inzet met MAN TeleMatics
Bij het monitoren van de vloot en het vaststellen van het brandstofverbruik, maakt Vortex actief gebruik van MAN TeleMatics. Volgens Kasbergen een onmisbaar instrument. ''Met MAN TeleMatics kunnen we precies zien hoe de chauffeur met zijn MAN omgaat. In de regel is dat uitstekend, maar soms blijkt dat het toch nog een streepje beter kan. Met dit systeem is dat allemaal helder en eenvoudig uit te leggen. Daarnaast biedt het onderhoudsportaal van MAN TeleMatics mij online inzicht wanneer de voertuigen voor een onderhoudsbeurt ingepland moeten worden. Wel zo handig, want hiermee verhoog ik tegelijkertijd de beschikbaarheid en veiligheid en stem ik met de werkplaats een optimale planning met minimale stilstandtijden af”.