Leusden,
10
april
2017
|
13:18
Europe/Amsterdam

Eerste MAN TGE loopt van de band

  • Nieuwe kwaliteitsstandaarden in gloednieuwe fabriek

Een maand na de verkoopstart van de MAN TGE is het eerste productie-exemplaar van deze lichte bestelwagen van de band gerold. Dit gebeurde in de nieuw gebouwde fabriek in Wrzesnia (Polen). De teams onder leiding van Jens Ocksen (bestuursvoorzitter Volkswagen Poznan) en Dennis Affeld (hoofd Vans bij MAN Truck & Bus) hebben de eerste MAN TGE gezamenlijk in ontvangst genomen.

Met de verkoopstart van de TGE luidt MAN een nieuw tijdperk in. Voor het eerst heeft MAN Truck & Bus een lichte bestelauto in het modelprogramma. Dit TGE-programma is gericht op klanten die logistieke diensten verlenen, koeriers en pakketbezorgers, medewerkers van servicediensten en vakmensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de bouwsector. Bovendien worden grote bestelwagens vaker ingezet, omdat steeds meer producten via internet worden besteld, omdat ze veel praktisch gebruiksgemak bieden én omdat ze tijdens het manoeuvreren en rijden welhaast als een personenwagen aanvoelen. Vooral de toenemende verstedelijking vraagt om een breed modelaanbod, dat al begint met een maximaal toegestaan totaalgewicht van 3 ton.

Er waren zodoende genoeg redenen om binnen het Volkswagen-concern op zoek te gaan naar een dergelijk model en gebruik te maken van synergievoordelen. “In onze nieuwe fabriek in Wrzesnia zetten we nieuwe kwaliteitsstandaarden”, aldus Jens Ocksen. “Zo doorloopt de auto tal van kwaliteitscontroles. Alleen al de kale carrosserie wordt tijdens de assemblage op meerdere geometrie-stations door geautomatiseerde lasers en digitale camera’s gecontroleerd op pasnauwkeurigheid en bouwkwaliteit. Ik ben er trots op dat we de eerste TGE aan MAN hebben mogen afleveren.”

Dennis Affeld beaamt dat: “We kijken uit naar de op hoogwaardige wijze geproduceerde TGE. In combinatie met het professionele service- en verkoopnetwerk van MAN hebben we een overtuigend pakket in handen dat bij onze klanten in de smaak zal vallen. Naar verwachting gaan we de komende jaren zo’n 20.000 TGE’s per jaar verkopen.”

Het eerste productie-exemplaar dat van de band rolde, is een zilverkleurige bestelwagen met korte wielbasis en een verhoogd dak. Het laadvolume van de circa zes meter lange MAN TGE met verhoogd dak bedraagt 10,7 kuub. De maximaal 3,5 ton zware bestelwagen wordt aangedreven door een bijzonder efficiënte dieselmotor met een cilinderinhoud van 1.968 cc en een vermogen van 103 kW/140 pk. Het is reeds bekend op welke locatie deze bestelwagen zal worden ingezet: de MAN-fabriek in München.

De levering van de MAN TGE start in Nederland vanaf juni 2017. Deze nieuwe MAN is er als gesloten bestelwagen vanaf 24.550* euro, als chassis cabine vanaf 22.250* euro en als chassis dubbele cabine vanaf 26.400* euro.
 

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn exclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.man-trucks.nl.