13
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eerste 4 MAN-trucks voor ADUCO Nederland b.v.

ADUCO Nederland freest, zowel binnen als buiten onze  landsgrenzen, asfalt en beton in meerdere werkbreedten. Om daarbij zo duurzaam en adequaat mogelijk te werken, verzorgt de freesmachinist ook het transport van en naar de locatie. De trucks vervoeren naast de machine ook de beitels, de benodigde hoeveelheid brandstof en water. “Voor de zware W210 freesmachine, die geladen wordt op een 6-assige semidieplader, waren wij op zoek naar een passende trekker. Navraag bij meerdere merken leerde dat er zeker keus was, maar bij MAN vonden wij met de aangeschafte 8x4 een passende en standaard zwaartransportoplossing. Een truck met voldoende trekkracht, een juist aantal assen, schuifschotel, goede prijs, enzovoorts. Kortom de ideale auto voor dit werk en daarmee deed MAN zijn intrede binnen ons truckpark dat 27 voertuigen telt. Later volgden er nog drie andere MAN-trucks”, vertelt de heer H.J. van Kraats, directeur van ADUCO Nederland.Tripple achteras

De genoemde MAN 6x2 trekker zet ADUCO in voor het transport van middelzware en zwaardere machines, terwijl de 6x2 bakwagen is ingericht voor het vervoer van de Bomagfrees met een werkbreedte van een halve meter en alle benodigde vloeistoffen en beitels. Bij de vervanging van een bestaande, oudere waterwagen keek Van Kraats eerst naar de beschikbare opbouwmogelijkheden om daar vervolgens een truckmerk bij te kiezen. “Op werken waar wij onze allerzwaarste machines inzetten verbruiken wij nogal wat brandstof en water. Dat laatste is nodig om de beitels tijdens het werk goed te koelen. Tot voor kort hadden wij daar een servicewagen voor, maar met een te kleine watertank. Wij wilden graag 6 kuub meer meenemen. Om die extra last aan te kunnen, kwamen wij voor het transport bij een trekker/oplegger uit. Dat vonden onze mensen in de praktijk niet echt handig. Je moet veel achteruit rijden en dan is met een bakwagen makkelijker te manoeuvreren. In plaats van een zware stalen watertank kwamen wij bij een leverancier uit die een glasvezelopbouw kon leveren. Die tanks worden veel toegepast in brandweerwagens en passen ook prima in de MAN TGX 36.445 met tripple achteras. Dat vinden wij een perfecte oplossing. Wij kunnen hiermee alles meenemen en de auto zelf is door zijn sturende assen nooit overbeladen en is prima wendbaar.” ADUCO kiest bij nieuwe vrachtauto’s voor een (semi-) automatische versnellingsbak, slaapcabine en laat het onderhoud verrichten door de leverende merkdealer. Gelet op wensen van opdrachtgevers en bepalingen in bestekken kiest ADUCO ook altijd voor de jongste motortechniek. In dit geval zijn alle MAN voertuigen uitgevoerd met een Euro 5-dieselmotor. 

 

ADUCO Nederland

ADUCO Nederland is een 24/7 asfalt freesbedrijf dat in 1978 het koudfrezen in Nederland introduceerde. Binnen de 25 machines is sprake van een grote diversiteit met werkbreedten van 8 tot 380 cm werkbreedte.