29
januari
2014
|
13:35
Europe/Amsterdam

BetonCenter Swinkels schakelt op naar MAN Euro 6

“Steeds meer van onze klanten letten op de milieuprestatie van hun leveranciers”, aldus Wiek Ewalts van BetonCenter Swinkels. “Vaak omdat ook eisen aan hún milieuprestatie worden gesteld. Daarbij komt dat steeds meer gemeenten vrachtauto’s bij binnenstedelijke bouwplaatsen weren als die niet voldoen aan de Euro 5-norm, zoals Eindhoven. Wij schakelen daarom meteen op naar Euro 6, zodat we klaar zijn voor de toekomst.”

 

Servicecontract

BetonCenter Swinkels heeft inclusief de nieuwe TGS 26.400 op dit moment een wagenpark van zestien trucks, waarvan vier MAN-trekkers en vier MAN-bakwagens met opgebouwde kraan. De vier trekkers trekken opleggers die voorzien zijn van een door een afzonderlijke motor aangedreven betonmixer. Gemiddeld leggen de trekkers 30.000 kilometer per jaar af. Ewalts: “Dat zijn geen grote afstanden voor vrachtauto’s van dit kaliber, immers, beton wordt  alleen maar regionaal vervoerd. Maar trucks hebben onderhoud nodig. Ze moeten daarvoor echter wel zo min mogelijk stilstaan. Wij vinden snelle serviceverlening dan ook heel belangrijk. Voor het onderhoud aan deze nieuwe MAN hebben we daarom een servicecontract met de dealer, MAN Helmond afgesloten.”

 

Betoncentrale

BetonCenter Swinkels heeft een van de modernste betoncentrales van Zuid-Nederland. Sinds 1970 produceert de SwinkelsGroep in Lieshout  betonmortel en in maart 2002 is in Lieshout een nieuwe, moderne  betoncentrale gebouwd. Jaarlijks bedraagt de overslag aan grondstoffen zo'n 165.000 ton zand en grind.

BetonCenter Swinkels produceert en levert alle betonmortel met het Beton Bewust-keurmerk, een alom erkend waarborg voor kwaliteit en duurzaamheid.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: www.bouwcenterSwinkels.nl  of Mail: bc.swinkels@bouwcenter.nl