26
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

25 procent minder co2-uitstoot in 2020

MAN richt zich met zijn aanpak op producten en diensten die rechtstreeks invloed hebben op klimaatverandering. De aandachtspunten zijn transport en energie. “We kunnen onze verantwoordelijkheid en zakelijke kansen alleen combineren als we onszelf duidelijke en bindende doelen stellen. Klimaatbescherming en kosteneffectiviteit horen immers bij elkaar: efficiënte, emissie-arme productie en producten verminderen de uitstoot en besparen kosten”, aldus dr. Georg Pachta-Reyhofen, Chief Executive Officer van MAN SE.Om de klimaatdoelstellingen meetbaar te maken heeft het MAN Climate Expert Team vijf initiatieven ontwikkeld. De CO2-uitstoot wordt beperkt door het gebruik van nieuwe energiebronnen. Ook wordt de stroom van energie uitvoerig gemanaged. In de MAN Truck & Bus-fabriek in Steyr wordt bijvoorbeeld de restwarmte van motortestbanken gebruikt om de productiehallen te verwarmen. Behalve de beperking van de CO2-uitstoot van zijn vestigingen speelt voor MAN ook de ontwikkeling van efficiënte producten met lage emissiewaarden een belangrijke rol.

MAN heeft verder Key Performance Indicators (KPI’s) vastgesteld om de gehele Climate Strategy te managen en te monitoren. “MAN wil in 2020 worden erkend als een van de beste industiële ondernemingen als het gaat om de aanpak van de uitdagingen van de klimaatverandering”, zegt Yvonne Benkert, hoofd Corporate Responsibility van MAN SE.CONSEQUENT EFFICIËNT: bedrijfswagens van MAN

De transport- en verkeersdichtheid op het Europese wegennet neemt verder toe. Tegelijkertijd maken de schaarser wordende energiebronnen vervoer duurder. Als een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtauto’s en bussen levert MAN Truck & Bus AG een wezenlijke bijdrage aan de voortdurende stijging van de transport-efficiency. MAN biedt daarvoor een omvangrijk programma aan dat de exploitatiekosten (Total Cost of Ownership) vermindert. Transport-efficiency ontziet het milieu en is een meerwaarde voor onze klanten.