Leusden,
17
oktober
2016
|
08:30
Europe/Amsterdam

22 MAN’s TGS voor H&S Groep

  • Vertrouwen in MAN opnieuw bevestigd

H&S Groep uit Barneveld heeft onlangs 22 lichte MAN TGS trekkers in gebruik genomen. De aanschaf betreft deels vervanging en deels uitbreiding. Het 65-jarige bedrijf is actief in de kwalitatief zeer veeleisende deelbranche van vloeistofvervoer, en dan vooral voedingsmiddelen. Daarvoor selecteert het bedrijf alleen het beste van het beste materieel, zowel in betrouwbaarheid als in efficiency.

Logisch dus dat H&S al jaren zaken doet met MAN wanneer het op de trucks aan komt. ''Onze trucks moeten betrouwbaar zijn, ze moeten licht van gewicht zijn, er moet een organisatie achter staan waar we op kunnen bouwen, de trucks moeten efficiënt zijn en ze moeten de schoonste voertuigen zijn die er op de markt te koop zijn. MAN voldoet aan al deze eisen. Dat was eigenlijk al zo in het Euro V tijdperk'', legt Jos van den Hurk, Manager Fleet & Equipment van H&S Groep uit.

Opnieuw
Maar dat was natuurlijk geen garantie voor MAN dat het van H&S Group opnieuw een order zou mogen noteren. ''Het Euro VI tijdperk dwong ons zoals velen om opnieuw alle merken uit te proberen en te besluiten welke truck in deze uitvoering aan al onze eisen zou kunnen voldoen.'' Er volgden proefritten met demo's die er uiteindelijk toe leidden dat enkele merken afvielen en dat MAN wederom als enige overbleef. In de nu afgeleverde serie bevindt zich de 150e MAN die H&S Group gekocht heeft sinds men actief met dit merk aan de slag ging in 2005. ''We hebben onze eigen specificatie voor dit type vervoer. Hierbij willen we zo licht mogelijk blijven. Trekker en trailer mogen niet meer dan veertien ton leeg wegen. Op dit punt heeft MAN wederom de beste mix aangeboden van een laag gewicht en van topklasse techniek, zoals ons werk dit vereist'', aldus Van den Hurk.

Roordink
Van den Hurk benadrukt dat een sterke dealer essentieel is om als truckmerk succes te hebben bij de vloot van H&S Group. "We hebben vastgesteld dat Roordink aan die eisen voldoet. Soms moeten er vele nieuwe trucks afleveringsklaar worden gemaakt. Geen probleem, het lukt altijd. Door omstandigheden kan het voor komen dat er dagelijks meerdere trucks de garage in moeten voor een APK of servicebeurt. We hebben nog nooit gemerkt dat Roordink daar een probleem mee had.''

Inzet
De nieuw aangeschafte TGS 18.400 trekkers zijn voorzien van de modernste aandrijflijn die MAN bieden kan. Ze zullen worden ingezet op internationale ritten en rijden met tankcontainers en tankopleggers in heel West Europa en in Polen. ''Meestal betreft het ritafstanden van 500, hooguit 600 kilometer. Wordt de afstand groter, dan zetten we een tankcontainer bij voorkeur op de trein.'' H&S Group wordt een steeds multimodaler bedrijf, aldus Van den Hurk, die erbij zegt dat er voor de trucks een blijvende rol bij H&S Group voor MAN is weggelegd.