Leusden,
23
december
2015
|
13:00
Europe/Amsterdam

150ste MAN voor Kuypers Kessel

Uitstekende ervaringen leiden tot vervolgaankoop

Kuypers Kessel is actief in de wereld van de infrastructuur, projectontwikkeling, transport & logistiek en in de productie en handel van bouwgrondstoffen. Voor die werkzaamheden beschikt Kuypers Kessel over een modern en efficiënt wagenpark dat voor een groot deel bestaat uit MAN-trucks. Onlangs werd de 150e truck van dat merk feestelijk in bedrijf genomen. Alle reden voor een nadere kennismaking met dit bijzondere Limburgse familiebedrijf in Kessel.

Kuypers Kessel is een familiebedrijf dat al bijna 90 jaar actief is. Het bedrijf bestaat uit drie divisies, namelijk Bouwgrondstoffen, Infra en Transport & Logistiek. Met in totaal 90 medewerkers is Kuypers Kessel een belangrijke werkgever in de regio. Met de directeur van de divisie Transport & Logistiek, Twan Kuypers, spraken we over de laatste investering van het bedrijf, een MAN TGX 18.480 BLS 4x2 trekker met XLX cabine.

Veiligheid en kwaliteit
Kuypers Kessel heeft een eigen wagenpark van in totaal 35 trekkende eenheden waarvan het merendeel van het merk MAN. Reden om wederom voor dit merk te kiezen was de ervaring die Kuypers Kessel opdeed met de Efficientline2 modellen. ‘’Wij halen bijzonder goede resultaten met deze trucks en bovendien bewijzen de MAN trucks zich als erg betrouwbaar. Mede dankzij de uitstekende relatie die wij hebben met onze dealer, MAN Venlo, maakte dat de beslissing eenvoudig. Binnen Kuypers Kessel staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel, net als innovatie. Stuk voor stuk thema’s die die de klant ook herkent in de MAN-trucks van het bedrijf. Met de nieuwste MAN-trucks heeft het merk weer een stap gezet naar nog veiliger transport door middel van de noodremassistent (EBA2) en het spoorbewakingsysteem (LGS). Systemen waarmee de chauffeurs voortaan nóg veiliger onderweg zijn.

MVO als kernwaarde
Met de Euro-6 MAN-trucks zet Kuypers Kessel een nieuwe stap naar een nog duurzamer wagenpark. Dat is belangrijk want MVO is een van de kernwaarden van Kuypers Kessel en daarbij steeds vaker een belangrijk argument bij aanbestedingen. De trucks van Kuypers uit Kessel worden zowel regionaal als internationaal ingezet. Kuypers vervoert eigen producten zoals bouwgrondstoffen en producten voor derden. In totaal wordt 35% voor de zusterbedrijven en 65% voor derden vervoerd. De lading aan boord van de trucks loopt uiteen van bouwgrondstoffen tot secundaire brandstoffen, schroot, cokes etc.. De helft van het wagenpark is de gehele week van huis, daarom wordt ook gekozen voor de ruime XLX-slaapcabines.

Onderhoudscontract
Voor reparatie en onderhoud maakt Kuypers Kessel gebruik van de diensten van de MAN-dealer. Twan Kuypers: ‘’Wij hebben voor alle trucks een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten waardoor wij altijd perfect zicht hebben op de kosten per voertuig.’’