07
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

12 MAN trucks voor Van Vliet Milieu Dienstverlening Nieuwegein

 


Zes MAN TGM 18.290 trucks met portaalopbouw zijn aan het 75 auto’s tellende wagenpark toegevoegd. Het gaat om de levering van een MAN TGS 26.360 6x2 bakwagen, een TGS 26.400 trekker met voorloopas, drie 8x4 TGS 36.400 motorwagens met triple achteras en een 6x2 TGS bakwagen type 26.400. Naast deze ingebruikname is het volledige onderhoud van deze trucks uitbesteed aan MAN dealer Rosier van den Bosch.


Betaalbare en betrouwbare oplossing

Directeur H.J. Koen van Vliet: “De eerste contacten dateren van enkele jaren geleden. Onze aandacht werd toen getrokken door het triple-chassis dat MAN standaard aanbood. Wij zochten naar een betaalbare en betrouwbare oplossing en MAN kon die bieden. Verkoper Simon Mollema die destijds, en nu nog steeds in dit gebied actief was, kende ik nog uit een eerder contact en daarmee waren de eerste drie vrachtauto’s van MAN al snel een feit. Bij latere aankopen bleef dat contact en resulteerde in deze twaalf voertuigen. Wat bij ons zwaar telt zijn een goede ergonomie voor de chauffeur, de kwaliteit van het product en de aslasten. In ons werk varieert het gewicht van de diverse ladingen en deze diverse ladingen liggen ook nog eens op verschillende plekken in een container. Je wilt dan altijd met een juiste aslast rijden en de vrachtauto’s die wij nu hebben kunnen daar aan voldoen. Verder moeten de motoren minimaal Euro5 zijn.” 


Milieuzones

“De nieuwe MAN’s vervangen andere merken vrachtauto’s die in verband met hun leeftijd niet meer geschikt zijn voor de huidige milieuzones. Normaal rijden wij acht tot tien jaar met een auto, maar nu hebben wij ze wat eerder vervangen. De zes MAN TGM 18.290 portaalarmauto’s zijn compact, wendbaar en daarmee prima geschikt voor in de stad en op bouwterreinen waar vaak weinig ruimte is. Ze hebben allemaal een VDL portaalsysteem voor het halen en brengen van onze afvalcontainers. De MAN TGS 26.360 6x2 heeft een vaste bak met drietons laadklep en rijdt eigenlijk altijd met een aanhanger. Deze combinatie voldoet aan de ADR normen en zamelt klein chemisch afval in. Bijvoorbeeld binnen de automotive sector (accu´s, ruiten) maar ook bij gemeentedepot´s, oude verfblikken en tl-buizen. Afval waarvan wij de verdere verwerking in Nieuwegein verrichten. De 26.400 BLS trekker heeft een voorloopas en staat voor een walkingfloor oplegger waarmee wij onze grote afvalstromen vervoeren. Vanuit onze houtverwerkingsinstallatie in Nieuwegein vervoeren wij jaarlijks 100.000 ton verwerkt product naar spaanplaatfabrieken in Nederland, Duitsland en België. De andere helft wordt hergebruikt als biomassa. De drie TGS 36.400 8x4 chassis/cabines zijn uitgevoerd met een 30 tons haakarmsysteem en een autolaadkraan voor het vervoer van containerbakken. De vrachtauto´s rijden met een 3-assige aanhanger, waardoor wij  een vermogen  van 400 pk nodig hebben. Tot slot is er de MAN TGS 26.400 6x2 met sleepas en eveneens voorzien van een haakarm, waarmee wij veel in de regio werken voor het omwisselen van pers- en gewone containers.”  


Van Vliet Milieu Dienstverlening

Van Vliet Milieu Dienstverlening is onderdeel van Shanks Nederland. Een landelijke groep bedrijven die zich bezighoudt met alles op het gebied van inzameling van bedrijfs-, bouw- en chemisch afval, verwerking, milieu en recycling. 


CONSEQUENT EFFICIËNT: bedrijfswagens van MAN

De transport- en verkeersdichtheid op het Europese wegennet neemt verder toe. Tegelijkertijd maken de schaarser wordende energiebronnen vervoer duurder. Als een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtauto’s en bussen levert MAN Truck & Bus AG. een wezenlijke bijdrage aan de voortdurende stijging van de transport-efficiency. MAN biedt daarvoor een omvangrijk programma aan dat de exploitatiekosten (Total Cost of Ownership) vermindert. Transport-efficiency ontziet het milieu en is een meerwaarde voor onze klanten.