04
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

100e MAN afgeleverd bij IJmond Transport Groep in Beverwijk

“Wij werken al jaren met voertuigen van MAN”, aldus Wim Strijk (op foto links), managing director van de IJmond Transport Groep. “Drie factoren spelen daarbij een belangrijke rol. MAN heeft de zaken organisatorisch erg goed op de rit. Daarbij is de prijs-kwaliteitverhouding ook goed en kunnen we voor service terecht in geheel Nederland. Dat is voor ons bijzonder aantrekkelijk, want onze auto’s rijden ook overal en dan zou het veel tijd en geld kosten als we voor onderhoud altijd naar één bepaald adres moeten. En natuurlijk is het brandstofverbruik gunstig, maar uiteindelijk is voor ons het totaalplaatje de reden waarom we al lang met MAN samenwerken.”


Slim zaken doen

De IJmond Transport Groep heeft een vloot van bijna 180 bedrijfsvoertuigen. Met het wagenpark van partners Buko Transport en Boon Transport meegerekend omvat de vloot zelfs meer dan 300 voertuigen. Wim Strijk: “Ook Buko Transport heeft al jaren MAN-voertuigen in zijn vloot. Met dit bedrijf, dat eveneens in Beverwijk is gevestigd, vormen we een cluster dat zowel in transport als in andere vormen van dienstverlening actief is, zodat we slim en vooral efficiënt zaken kunnen doen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat daarbij centraal, vandaar ook onze vroege keuze voor Euro 6.”

Een sterk voorbeeld van slim zaken doen vormen de bijna-continudiensten van het wagenpark. De trekkers, dus ook de nieuwe TGX’en, zijn overdag vooral voor transport van staal in bedrijf en ‘s avonds en ‘s nachts worden ze ingezet in andere transportactiviteiten. “Het gaat onder andere om transport van pharmaceutische producten en medische apparatuur. Ik ben ervan overtuigd dat het juist richting deze opdrachtgevers goed is voor onze reputatie dat we nu al Euro 6-trucks inzetten en dus nu reeds voldoen aan de strengste emissie-eisen die vanaf 2014 gelden voor nieuwe vrachtauto’s.”